ANKARA / ÇANKAYA - Çiğdem Anadolu Lisesi

Kas

"Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir."

(M.Kemal Atatürk)

Öğretmenler gününüz kutlu olsun

Kas

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimizin organizasyonu ile 21. Kasım 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı uzmanları tarafından 9. sınıf öğrencilerimize yönelik  "Siber Farkındalık ve Güvenli İnternet Kullanımı"  ile ilgili seminer gerçekleştirildi.

Kas

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi organizasyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire başkanlığı uzmanları tarafından "En iyi narkotik polisi anne" projesi kapsamında 20 Kasım günü velilerimize yönelik bir seminer gerçekleştirildi.

Kas

"Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.

Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur."

27.10.1922,

diyen Ulu Önder Mustafa Kemal'in bu dünyadan bedenen ayrılışının 85.yıl dönümünde okulumuzun her bir karışını Atatürk panolarıyla, Atatürk maketleriyle donattık. Ona layık bir anma töreni gerçekleştirdik. İZİNDEYIZ ATAM...

Kas

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi planlamasıyla gerçekleştirilen gezide Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercumanlık bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Alper Kumcu tarafından öğrencilerimize üniversite tanıtımı, Edebiyat Fakültesi tanıtımı ayrıca Dil Bilimi, Mütercim ve Tercumanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz bölümler hakkında sorular sorarak merak ettikleri konularda bilgi edindiler.

Kas

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Üst Öğrenin Kurumlarının tanıtılması çalışmaları kapsamında Hacettepe Üniversitesi tanıtım gezisi gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz Üniversite tanıtım ekibi tarafından yapılan gezi sonrasında merak ettikleri soruları sormuş ve üniversite hakkında bilgi edinmişlerdir.

Kas

Okulumuzda temizlik anlayışını ve uygulamalarını geliştirmek amacıyla  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi ve Çevre Koruma Kulübü işbirliğiyle “TEMİZ SINIF, TEMİZ OKUL” projesi uygulaması başlatılmıştır. Görevli öğrenciler tarafından yapılan kontroller sonucunda EKİM ayının en temiz sınıfı 11/E sınıfı olarak belirlenmiştir. 11/E sınıfı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Amacımız tüm öğrencilerde çevre ve temizlik bilinci geliştirmek ve farkındalık kazandırmaktır.

Kas

Okulumuzun Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından velilerimize yönelik "Okul Başarısında Ailenin Rolü"konulu seminer gerçekleştirilmiştir.Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkuyla kutladık.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100.yılında okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmenleri Ayşegül Aras ve Nuray Yeşilyurt öğrencileriyle birlikte "Cumhuriyet" sergisi  pano sergisi ve" Üç Boyutlu Görsel Çalışma"  yapmışlardır.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri  pano hazırladılar. Emeği geçen öğrencilerimize  ve öğretmenlerimize  teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimiz 100. yaşında

Cumhuriyet Bayramı çoşkusunu hep birlikte yaşamak ve yaşatmak arzusuyla..

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere belirlenen konu soru dağılımlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ekm

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI SEBEBİYLE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ VE 9B-11E-12F SINIFI ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE LÖSEV KÖYÜ ZİYARET EDİLDİ.