Ock

16 Ocak günü okulumuz Matematik zümresi ve Tiyatro kulübü işbirliği ile tiyatro ve sinemanın usta oyuncularında olan  Güven HOKNA'yı okulumuzda ağırladık.Hayata , tiyatro  ve oyunculuğa  dair çok hoş bir söyleşi programı olmuştur.Kendisine ve etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı etkinlik ve yarışma programı dahilinde Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde sınıflarımızda Mehmet Akif Ersoy'un  eseri Safahat'i inceledik.  Öğrencilerimizle akıllı tahtalarımızda Safahat sözlüğünü inceleyerek Akif'in mısralarından örnekler inceledik. Öğrencilerimiz edebiyatımızın usta ismi Mehmet Akif Ersoy'u daha yakından tanımış oldular.

Ock

29 Aralık 2023 cuma günü/ 11 D ve 11E sınıfları matematik öğretmenleri Nedret Özdemir ve Berna Altunay eşliğinde Sincan Matematik Müzesine geziye gidilmiştir.

Ara

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen  88. Büyük Atatürk Koşusuna okulumuzu temsilen Matematik öğretmeni Mehmet Geçer, Müzik öğretmeni Gündüz Parıldar, 12. Sınıf öğrencileri Kerem Gürsoy ve Berke Çuhadar bizleri başarıyla temsil etmiştir.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlu olsun. 104 yıl önce atılan o adım Kurtuluş 'un başlangıcı oldu. 11/B 9/E ve Kültür Edebiyat Kulübü  sınıfı öğrencileri ile okul panosu hazırlandı.

Ara

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okulumuzda   "Gençlik ve Güvenli Gelecek "projesi tanıtıldı.Öğrencilerimiz  konuyla ilgili bilgilendirildi.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi işbirliği ile İŞKUR MESLEK DANIŞMA MERKEZİ Uzmanları tarafından 10. sınıf öğrencilerine "Meslek Seçimi", 11. sınıf öğrencilerine "İş arama becerileri ve CV hazırlama" konularında seminer verildi.

Ara

Temiz Sınıf Temiz Okul Projesi Kapsamında Kasım Ayının En Temiz sınıfı seçilen 11-E Sınıfını ve Projede emeği geçen düzenli kontrollerle Okulumuzda temizlik bilincinin gelişmesine katkıda bulunan Projede Görevli Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Üst Öğrenim Kurumlarını Tanıma hedefi kapsamında MSÜ Kara Harp Okuluna ziyaret gerçekleştirildi.

Ara

Çiğdem Anadolu  Lisesi "TİYATRO KULÜBÜ" olarak her ay düzenlediğimiz öğretmen, öğrenci ve veli tiyatro izleme etkinliğimizi gerçekleştirdik. 6 Aralık 2023'te Küçük Tiyatro'da izlediğimiz oyun, Gonzago'nun Ölümü...

Ara

Okulumuz Beden Eğitimi Zümresinin katkıları ve Çevre Mühendisi Ali GÜNER'in sunumuyla, öğrencilerimiz için okulumuzda "SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE EĞİTİMİ" konulu konferans düzenlendi. İklim değişikliği ve küresel ısınma gibi birçok konuda öğrencilerimize bilgi verildi ve öğrencilerimizde bu konuyla ilgili farkındalık yaratıldı.

Kas

Yabancı Dil Bölümü  Zümre Başkanı Bahar İNAL ve zümre öğretmenlerinin  katkılarıyla ODTÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden Doç.Dr  Beril ERÖZ ve Arş.Grv.   Asuman ŞİMŞEK tarafından okulumuz dil bölümü öğrencilerine üniversite ve bölüm tanıtımı yapılmıştır.

Kas

Çiğdem Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla, Ankara Üniversitesi Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümüne bir ziyaret gerçekleştirildi. İlgili akademisyenler tarafından bölümlerin tanıtımı yapıldı.

Üniversitenin gezimizle ilgili sayfasında yayınladığı yazının linki aşağıdadır.

Kas

22.11.2023 tarihinde okullar arası  genç erkek ve genç kızlar kategorisinde yapılan Kros il birinciliği müsabakalarında okulumuz kızlarda il üçüncüsü,erkeklerde il dördüncüsü olarak kupa ve madalya almaya hak kazanmıştır.Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Nüket KALE'yi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuz müzik öğretmeni Tuğba ŞUVAĞ başkanlığında ,okul Mdr. Yardımcısı Ali Haşimi SARISALTIK, Matematik öğretmeni Berna ALTUNAY,Görsel Sanatlar öğretmeni Nuray YEŞİLYURT, Tarih öğretmeni Songül ÖKSÜZ, Müzik öğretmeni Gündüz PARILDAR, Almanca öğretmeni Semra RIŞVANLI'nın katılımlarıyla öğretmenler gününe özel okulumuzda  mini konser verilmiştir.